ADL 18 Environment Management V1

Contact www.solvedcare.com for best and lowest cost solution or email solvedcare@gmail.com

ADL 18 Environment Management V1

Assignment – A
Question 1. What is the role of EMS Audit
Question 2. What is ISO 14001.
Question 3. What is the role of ISO 14011 & 14012
Question 4. What is TC 207. Write its structure.
Question 5. List down the clause s of ISO 14001.
Assignment – B
Question 1. Write short notes on SC 3 and SC 4.
Question 2. Write short notes on SC 5 and SC 1.
Question 3. Write short notes on Life Cycle Assessment & EPE.
Case Study
Question:
Map all the Clauses and Sub clauses of your organization with the requirements
of ISO 14001. Carry out an Internal Audit Mock by putting on the cap of the
Internal Auditor.
Assignment – C
1. Document control is addressed by 4.3
True/False
2. Management review is addressed by
(a). 4.1
(b). 4.6
(c). 4.2
(d). 4.5
3. 4. 4 clause of ISO 14001 talk about
(a). EMS
(b). EMS Audit
(c). Implementation & Operation
(d). None of the above
4. Environment Policy is addressed in
(a). 4.2
(b). 4.4
(c). 4.1
(d). 4.5
5. Planning is addressed in 4.5
True/False
6 Training Awareness & Competence is addressed in
(a). 4.4.1
(b). 4.4.2
(c). 4.4.3
(d). All of these
7. 4.4.4 of ISO 14001 talks about
(a). EMS
(b). EMS Audit
(c). EMS Documentation
(d). EMS Training
8. 4.4.6 of ISO 14001 focuses on Audit
True/False
9. Clause 4.5 of ISO 14001 focuses on Monitoring and Measurement
True/False
10. Quality records are discussed in
(a). 4.2.3
(b). 4.1.3
(c). 4.5.3
(d). None of the above
11. Management Review is discussed in
(a). 4.1
(b). 4.6
(c). 4.2
(d). 4.3
12 Emergency preparedness and response pertains to clause no.
(a). 4.3.7
(b). 4.4.2
(c). 4.2.7
(d). 4.2

13. Corrective and preventive action and non conformance check pertains to
(a). 4.5.2
(b). 4.4.2
(c). 4.2
(d). 4.0
14. Legal aspects of the ISO clause is talked in
(a). 4.2
(b). 4.1
(c). 4.3.2
(d). 4.4
15. Communication is referred in 4.3. 3
True/False
16. ISO 14010 refers to guidelines for Environmental Auditing
True/False
17. ISO 14060 refers to Terms and Definition
True/False
18. ISO 14050 refers to Terms and Definition
True/False
19. Life Cycle assessment has four standards
True/False
20. Environmental labels and declaration for self declaration has two standards
True/ False
21. ISO 14004 is EMS for specification with guidance for use
True/False
22. ISO 14012 is a guidelines for environmental auditing general principles
True/False
23. ISO 14012 is a guideline for auditing environmental management systems True/
False
24. SC 3 is environmental labeling
True/False
25. SC 1 Focuses on
(a). Environmental labeling
(b). EMS
(c). Environmental Auditing
(d). All of these
26. SC 5 Focuses on
(a). EPE
(b). LCI
(c). LCA
(d). All of these
27. SC 4 refers to
(a). EPE
(b). LCI
(c). LCA
(d). EP
28. ISO 14024 lays down framework for environmental labels and declaration True/
False
29. ISO 14031 lays down performance evaluation guidance
True/False
30. Internal review is done in
(a). Management Review
(b). LCI
(c). LCA
(d). EPE

31. WG stands for
(a). World Group
(b). World Grant
(c). Working Group
(d). None of these
32. SCG refers to Environmental A uditing
True/False
33. Structure and responsibility for EMS activities is mentioned in
(a). 4.4.2
(b). 4.4.1
(c). 4.4.3
(d). All of these
34. Structure and responsibility for EMS activities is mentioned in
(a). 4.4.2
(b). 4.4.1
(c). 4.4.3
(d). All of these
35. Operational Control is explained in
(a). 4.4.2
(b). 4.4.3
(c). 4.4.6
(d). All of these
36. Environmental Management Program is explained in
(a). 4.3.2
(b). 4.3.4
c 4.3.1
(d). 4.3.3
37. Clause on 5.1 to 5.7 refers to ISO
(a). 14001
(b). 14011
(c). 14010
(d). 14012
38. Clause no 5.3 refers to
(a). Conducting Audit
(b). Audit findings
(c). Initiating Audit
(d). Closing meeting
39. ISO was established in
(a). 1980
(b). 1947
(c). 1950
(d). 1982
40. Genesis of ISO 14000 occurred in
(a). 1990
(b). 1980
(c). 1947
(d). 1975

Contact www.solvedcare.com for best and lowest cost solution or email solvedcare@gmail.com

Comments are closed.